Pressrelease

Pressrelease Karlstad 2012-07-16

Midnattssolsrallyt

För att hedra bortgången av Anders Kulläng, kommer Lars Carlsson med kartläsare Peter Petersen att köra Midnattssolsrallyt i en Opel Kadett Sprint som kommer direkt från
Opels museum i Rüsselsheim.

Anders Kulläng, född i Karlstad men sedan några år boende på västkusten, debuterade i en Volvo PV 1962 och utvecklades till en av svensk rallysports främsta förare. Under 13 säsonger tävlade han som fabriksförare på VM-nivå för både Opel och Mitsubishi med 45 starter i olika VM-rallyn. Efter att ha avslutat sin aktiva karriär 1982 var han bland annat med och utvecklade Mitsubishis rallyverksamhet. Anders var också engagerad i Swedish Junior Rally Team. Karriärens höjdpunkt var segern i Svenska Rallyt 1980. Han vann hemmatävlingen i en Opel Ascona 400 och blev femma i förar-VM det året. Vid sin sida som kartläsare hade han en annan värmlänning, Bruno Berglund.

Andra stora framgångar för Kulläng under karriären var tredjeplatserna i RAC-rallyt 1972 och i VM-rallyt i Quebec 1978, samt tre SM-guld.

1990 startade han Kulläng Driving School. På skolan utbildade Kulläng mer än 25.000 förare i körteknik på vinterväg. En av Kullängs elever på sent 1990-tal var dagens dominant i sporten, åttafaldige världsmästaren Sébastien Loeb.

 

Vill ni vara med och stödja talangfulla förare  så ber vi er sätta in ert bidrag på Anders Kullängs minnesfond BANKGIRO 847-8265.

 

För mer information: www.kullang.com

Det här inlägget postades i Anders Kullängs minnesfond, Familjen, Rally. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *