Mattias Adielsson till Brittiska mästerskapet

UA_Adielsson_RallySweden-620x264

Det är Rally North Wales i brittiska mästerskapet som är nästa anhalt för Mattias Adielsson och kartläsaren Patrik Barth. Någon full säsong är det dock inte tal om. Det här är första steget i en plan som innehåller ytterligare ett europeiskt land.

– Det brittiska mästerskapet har varit stort och nu är det på väg uppåt igen. Det är större intresse kring det och hård konkurrens, säger Mattias Adielsson.

Men det här innebär inte att Mattias lägger alla sina ägg i den engelska korgen. Det blir även annat under säsongen.
– Beroende på hur tävlingen går så får vi se hur det blir med fortsättningen i mästerskapet. Men det blir inte den sista tävlingen i mästerskapet i alla fall, säger Mattias Adielsson.

Mattias och teamet har en klar plan för hur säsongen 2014 kommer att se ut. Men då inte allt är hundraprocentigt spikat vill de hålla resten av säsongen för sig själva i nuläget. Om allt faller på plats blir det inhopp även i ett annat mästerskap i Europa. Om Mera Motorsport spekulerar fritt så skulle ju märket på bilen Mattias kör kunna ha med saken att göra.
– Det kommer mer information framöver. Vi har en seriös treårsplan där vi ska samla så mycket internationell erfarenhet vi kan. 2016 ska vi sitta i en annan bil. Det beror även på vad som händer på vägen, säger Mattias Adielsson.

Han tänker bland annat på att det i exempelvis i Storbritannien finns en hel del bra priser att köra om utöver prispengar.
– Det är de duktiga på utomlands. I England känner man verkligen att det är motorsportens Mecka. Många känner till motorsporten och vet vad rally är. Den känslan har man inte direkt i Sverige, säger Adielsson.

Rally North Wales körs den 5 april och då ska 12,7 mil SS klaras av. Ceremoniell start sker den 4 april. Teamet åker över till Wales redan den första april för att acklimatisera sig lite. På plats kommer de även ta hjälp av lokala förmågor.
– Vi kommer att ha hjälp av Davies Motorsport. Det är ett riktigt rallyteam som har stor erfarenhet av R2 och R3-bilar. De har även varit i WRC och skruvat, säger Mattias Adielsson.

Det här inlägget postades i Rally. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *