Brorsson segrade på Gotland

brorsson

Anton Brorsson tillsammans med Co-Driver David Arhusiander, har i helgen åkt Rally Gotland för första gången och det slutade på bästa tänkbara sätt, med vinst! Rallyt började redan på fredag eftermiddag då två stycken sträckor skulle köras.
– Jag provade ett annat däckfabrikat på fredagen, vilket inte funkade riktigt som jag ville. Bilen understyrde och sladdade för mycket. Det tillsammans med lite rattrost på grusföre och bitvis problem med damm från bilen framför, gjorde att tiden på första sträckan inte var så bra. På andra sträckan funkade det bättre och jag blev lite varm i kläderna. Men jag var forfarande inte nöjd med däcken. Tiden på andra sträckan räckte till och vi var snabbast i klassen. Säger Anton.

Efter första etappen ledde grabbarna och nu var det 30 min service där de bytte tillbaka till Yokohama däcken, innan bilarna skulle in i parc farmé över natten.

På lördagen var det 4 stycken sträckor som kördes. Anton och David gick ut som första bil i deras klass då det var omseedning från fredagen. Grabbarna hade då 7 min avstånd till bilen framför, då det var klassbyte mellan de framför och Anton och David. Vilket gjorde att dammproblemet var borta. Man började att köra ss 3 Tofta, en sträcka på 3 mil innan det var dags för service.
– Vi var jäkligt sugna att få testa greppet med Yokohama däcken på bilen. Vi gick ut i ett bra tempo, och det visade tiden också. Vi var snabbast i klassen med 38 sekunder ner till tvåan i klassen på sträckan. Säger Anton.

Ss 4 och 5 gick på norra delen av ön. Två kortare sträckor med varierande underlag. Anton och David var snabbast i klassen på dessa två också. En kort service och sedan skulle man tillbaka för att köra Tofta en sista vända innan målgång.
– Vi ledde klassen med 1.10 inför sista sträckan, vi hade inga planer på att tokladda utan vi skulle ta oss i mål. Men känslan i bilen och samarbetet fungerade klockrent och vi bättrade våran tid med 35 sekunder gentemot första vändan. Vi var 46 sekunder snabbare än tvåan på sträckan.

Vi vann klassen med starx över 2 minuter och kom på en 36 plats totalt av de 151 som startade. Säger David.
– Vi är jäkligt nöjd med denna helg och det är ett skönt kvitto att farten finns, då första Sverigeserien tävlingen på grus snart ska köras, avslutar Anton.

Det här inlägget postades i Rally. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *